Козметика Ретинол
Често задавани въпроси ПДФ Печат Е-мейл
retinol_full_line

Откога е на пазара марката Scincare LdeL Cosmetics Retinol ?

Серията Ретинол – грижа за кожата (Retinol Skincare line) е пусната на пазара преди 17 години с Дневен Крем със слънцезащитен фактор SPF 20, Нощен Крем и Гел за Очи. След това серията LdeL Cosmetics Retinol се обогатява с 4 нови продукта - Серум за лице против бръчки, Депигментиращ крем за кожа, Крем за ръце против стареене с фактор SPF 12 и новият Балсам за усни. Ще добавим и още продукти, които ще съдействат на нашите клиенти за постигане на изящна младолика кожа.

Какво състарява кожата?

Има четири причини за състаряване на кожата: състаряване от действието на слънчевите лъчи, екологични фактори, диети и мимика.
Състаряването от вредното въздействие на слънчевите лъчи налага използването на хидратиращ крем със слънцезащитен фактор SPF, като Дневен Крем с SPF 20. Екологичните фактори включват замърсяване на въздуха, тютюнопушене, както и вредата от свободните радикали. Повечето от нашите продукти включват Витамини C и E, за които се знае че противодействат на свободните радикали. Диетите също биха могли да доведат до преждевременно състаряване на кожата. Важно е да се пие много вода през целия ден, за да може кожата да се хидратира отвътре. Освен това, външното хидратиране също е от значение. Нашите продукти съдържат Копринени аминокиселини и Хитозан PCA, които помагат за възстановяване на влагосъдържанието на кожата. Движението на лицевите мускули също водят до образуване на линии и бръчки по челото, около очите и около устата. Предлагаме освен ежедневното хидратиране да нанасяте Серум за лице против бръчки за допълнителна доза влага и третиране на податливите на бръчки зони.

Кога започва състаряването?

Състаряването започва рано – на 20-30 годишна възраст. Предлагаме да ползвате наши продукти от серията с Ретинол, преди да забележите признаците на старостта за да ги намалите до минимум от самото начало. Независимо от възрастта, никога не е късно да започнете. Ретинол може също така да елиминира видимите признаци на стареенето чрез засилване на производството на колаген и еластин, да направи кожата Ви по-здрава и по-устойчива.

След колко време мога да видя резултата?

При ежедневна редовна употреба на продуктите (два пъти на ден за оптимален резултат), ще почувствате резултат от Ретинол против стареене след около 4 седмици.

Правени ли са изпитания с продукти върху животни ?

Не. Не използваме никакви съставки в наши продукти, които са били изпитвани върху животни.

Какво означава I.U. (Международна единица)?

I.U. (Международна единица) е мерна единица за количество от дадено вещество в дадена опаковка, въз основа на измерен ефект на веществото. I.U. може да се преобразува, за да се намери масата на дадено вещество в даден продукт. Важно е да се отбележи, че I.U. за един витамин може да се различава от този на друг витамин (напр.: Витамин A е различен от Витамин E).

Мога ли да използвам Scincare LdeL Cosmetics Retinol продукти ако се пека на слънце?

Да. Само не трябва да имате повишена чувствителност към слънцето. Но! Силно препоръчваме да използвате всеки ден слънцезащитен продукт за предотвратяване на слънчевите изгаряния. Опитайте Ретинол Дневен Крем с SPF 20 за ежедневна защита от слънцето.

Действа ли Ретинол на всички видове кожа? Ами ако кожата ми е чувствителна?

Да! Нашата гама Ретинол продукти е създадена за всички видове кожа, дори за най-чувствителната кожа.

Могат ли мъжете да използват Scincare LdeL Cosmetics Retinol продукти?

Разбира се! Всички наши продукти са създадени за всички видове кожа, дори за мъжка кожа. Дневен Крем с SPF 20 е изключително ефективен хидратант и защитава кожата след бръснене.

Ретинол Палмитат същата съставка ли е, както използваната в Retin-A?

Не. Ретинол Палмитат, съставката използвана в серията Scincare LdeL Cosmetics Retinol, е най-чистата и най-лека форма на Витамин A. Retin-A е създаден с първото поколение ретиноид, известен като Третиноин, специална ретиноинова киселина, която в Съединените щати се отпуска по лекарско предписание. Когато се прилага Ретинол Палмитат, кожата използва своите собствени натурални ензими за превръщане на Ретинол Палмитат в ретинова киселина, като осигурява същите предимства и без лекарско предписание или наблюдение.