Статии Печат

Концепцията "Против стареене" е една мания, която набира пълна скорост в света на красотата и козметиката. Жените вече не чакат времето да остави своя отпечатък. Всъщност, все повече дерматолози препоръчват да  започнете рано и да вземете предпазни мерки, като използвате ежедневно слънцезащитни продукти и хидратиращи продукти за кожата два пъти на ден.

Един от най-добрите начини за предотвратяване на видимите признаци на състаряването е да се използват хидратиращи продукти, съдържащи Ретинол (Витамин A). Дерматолозите са съгласни, че Ретинол е една от най-ефективните и доказани с времето съставки против стареене. "Действа изключително ефикасно за премоделиране на кожата на ниво клетки." ( Д-р Коен в New York Times, 2006)

Ретинол Палмитат, използван в серията Scincare LdeL Cosmetics, възстановява кожата, като възобновява клетките, засилва  колагена и еластина и изглажда появилите се фини линии и бръчки и дава на кожата Ви по-бляскав и по-младежки вид.

 

 

 

Retinol_Allure_Cover0407

 

 

 

 

Retinol_Allure_Cover0908

 

 

 

 

Retinol_self_Cover0808

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

womens_health_0908

Медиите за Ретинол.

Според проучване в системата на здравеопазването, проведено от Университет Мичиган, "Редовната употреба на ретинол изглажда фините бръчки, свързани с естественото стареене." Изследователите цитират повишено образуване на колаген като най-вероятното обяснение за намаляването на появилите се бръчки и по-добрия външен вид на кожата. Тези резултати са видни в рамките на 4 седмици. Изследователите цитират подобрения в рамките на проучвания период от 24 седмици.

Подобрения на естествено старееща кожа с Витамин A (Ретинол), Архив Дерматология, май 2007


"Ретинол е производна на Витамин A, която според доказателствата стимулира възобновяването на клетките и увеличава производството на колаген. ‘От сега нататък, зад този род съставки стои най-добре документираната наука,’ заявява Дейвид E. Банк, доцент в дерматологична клиника в Презвитерианската болница към Колумбийския университет в Ню Йорк."
Allure, април 2007

 

"Доверете се на Ретинол… Дермотолозите се кълнат в ретинол, производнa на витамин A, защото може да намалява бръчките до минимум."
Self, август 2008

 

"Добавете Ретинол. Доказано е, че тази производна на витамин A опъва кожата, свива порите и намалява бръчките. За максимален ефект, нанасяйте всяка вечер върху добре подсушена кожа след измиване."
Allure, септември 2008

 

"Ако толкова много лекари и козметични фирми търсят следващия ефикасен продукт против стареене, защо ретинол има такава притегателна сила? Отговорът на много дерматолози е прост: Действа...има доказателства, че действа."
The New York Times, 30 ноември, 2006

 

"Не чакайте появата на първата бръчка около очите за да посегнете към специализирана козметика. ‘Дори двадесет годишните трябва да ползват Ретиноиди – освен ако не са бременни или кърмят,’ казва доктор Франческа Фуско, асистент по дерматология в Медицинския Институт Mount Sinai в Ню Йорк. Ето защо: Ретиноидите, съдържащи Витамин A, са едни от най-добрите средства за предпазване и възстановяване от вредните слънчеви изгаряния и признаците на стареенето. Според думите на Хирш, ‘те са много функционални. Ускоряват регенерирането на кожата, като премахват мъртвите клетки, които запушват порите и повишават производството на колаген за предотвратяване на появата на бръчки.’"
Women’s Heath, септември 2008

 

"... продукт без лекарско предписание, със съдържание на ретинол… намалява фините линии и увеличава възобновяването на клетките, с някои изключения, всеки, който е над 30 години трябва да използва някакъв вид ретинол ако иска да се подмлади."
Prevention, април 2007

 

"[Д-р. Madfes] също е застъпник на Нощните Кремове, в комбинация с ретинол, форма на Витамин A, който ускорява възобновяването на клетките на кожата и антиоксиданти като витамин C, витамин E или ликопен, които биха могли за забавят увреждането на кожата под въздействието на околната среда."
The New York Times, 4 януари, 2007

 

Ретинол е лечебен козметичен хит с доказано действие от изглаждане на линии и бръчки до възстановяване на завладяващия блясък на Вашата младост.
Age-Less, от Д-р Фредерик Бранд

 

"Никои други химикали и лекарства не могат да копират разнообразните анатомични и физиологични ефекти, постигнати с ретиноиди. Структурата на тези вещества прилича на тази на химическото съединение, от което произлизат - витамин A (ретинол), и те от своя страна имат фармакологичен ефект."
Postgraduate Medicine Online, Albert M. Kligman, MD, PhD., август, 1997